U Dubrovniku i Splitu predstavljen projekt Green economy and CO2

geco2dnž

U Palači Ranjina održano je predstavljanje projekta Green economy and CO2 za predstavnike relevantnih javnih institucija: Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije.

Na predstavljanju projekta sudjelovali su i predstavnici Upravnog odjela za gospodarstvo i more, koji je nadležan za  njegovu provedbu  te predstavnici Regionalne agencije DUNEA koja kao tehnička pomoć sudjeluje u realizaciji projektnih aktivnosti. Predstavljanju projekta nazočio je i projekt menadžer g. Antonio Cinti kao predstavnik glavnog partnera Regionalne agencije ARPAE iz Italije.

Voditelj projekta ispred Dubrovačko-neretvanske županije Čedo Vučković uvodno je obrazložio svrhu i ciljeve projekta, upozorivši na važnost borbe protiv klimatskih promjena i  podizanja razine svjesnosti na međunarodnoj razini o štetnosti posljedica koje takve promjene generiraju u svijetu.

G. Cinti je u svom izlaganju predstavio detaljnu razradu svih projektnih aktivnosti i koristi koje provedba projekta donosi. Poseban osvrt dao je na  Pilot aktivnost odnosno uspostavu dobrovoljnog tržišta ugljika kao ekonomskoj eksploataciji CO2 kroz realizaciju poljoprivrednih aktivnosti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

U sklopu boravka projektnog menadžera hrvatskim partnerima održan je u Splitu trilateralni koordinacijski sastanak o daljnjim koracima realizacije projektnih aktivnosti. Osim Dubrovačko-neretvanske županije na projektu kao projektni partneri iz Hrvatske sudjeluju JU RERA iz Splitsko-dalmatinske županije te Agencija za ruralni razvoj AGRRA iz Zadarske županije.

Projekt GECO2 se pridružuje borbi protiv klimatskih promjena razvijajući nove poljoprivredne i industrijske modele. Cilj projekta je uspostava regionalnih centara za promatranje klimatskih promjena kao i predstavljanje hrvatskim i talijanskim tvrtkama novog dobrovoljnog tržišta ugljika kroz ekonomsku valorizaciju poljoprivrednih praksa.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti promidžba i vidljivost projekta 'Znanjem do EU fondova'.

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.