Održane radionice na Pelješcu za bolji uvid u ulogu turizma i njegovo značenje za poluotok Pelješac

rrcoast

Regionalna agencija DUNEA u suradnji s Institutom za turizam organizirala je radionice 6. i 7. svibnja u velikoj dvorani Općine Orebić u sklopu provedbe projekta COASTING koji se bavi uspostavom uspješnijeg integralnog upravljanja obalnim područjem za održivi turizam.

Na radionicama, koje su sastavni dio izrade dokumenta „Poželjan plan razvoja turizma na poluotoku Pelješcu u kontekstu izgradnje Pelješkog mosta“, okupile su se udruge civilnog društva, vlasnici smještajnih objekata i hotelijeri, školjkari, vinari, ugostitelji, vlasnici kušaonica vina te ostali gospodarstvenici s područja Pelješca.

Provedba radionica omogućila je bolji uvid u ulogu turizma i njegovo značenje za poluotok Pelješac, izazove turističkog razvoja te aspekte budućeg razvoja poluotoka.

Izrada dokumenta „Poželjan razvoj turizma na poluotoku Pelješcu u kontekstu izgradnje Pelješkog mosta“ trebala bi predstavljati prvi korak u sagledavanju neposrednih i posrednih učinaka izgradnje mosta na postojeći/željeni turistički proizvod poluotoka, ali i na izazove na koje bi vlast u svim jedinicama lokalne samouprave Pelješca trebale odgovoriti u kontekstu osiguravanja potrebnih preduvjeta za dugoročno održiv i, od strane svih razvojnih dionika poluotoka, podržavan model turističkog rasta i razvoja.

coasting logos 2

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.