Najavljen početak radova projekta “Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija”

KulturaSastanak4a

Radni koordinacijski sastanak projekta “Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija” održan je u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije 14. ožujka 2018. u Palači Ranjina u Dubrovniku.

 

Na samom početku, predstavnike 11 projektnih partnera pozdravio je župan Nikola Dobroslavić i istaknuo važnost ovog velikog projekta, vrijednog 33 milijuna kuna, uz pomoć kojeg će, bespovratnim EU sredstvima u iznosu od gotovo 28 milijuna kuna, biti omogućena realizacija projekata koji bi, bez ovih sredstava, dugo čekali na svoju realizaciju.

KulturaSastanak4c

Okupljene je pozdravila i direktorica Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-e Melanija Milić te dodala kako je važna suradnja partnera kako bi se ispoštovale sve ugovorne obveze i uspješno realizirale sve planirane aktivnosti.
Isto tako, iznesen je pregled dosadašnjih izvještajnih razdoblja, pregled aktivnosti komunikacije i vidljivosti te plana nabave. Istaknuto je i kako je pokrenuta Facebook stranica projekta, koja nosi ime budućeg turističkog proizvoda - ''Putevima prošlosti''.

KulturaSastanak4b

Od projektnih aktivnosti u tijeku su radovi na instaliranju besplatnog pristupa internetu na četiri projektne lokacije. Nadalje, građevinski radovi na palači Ismaeli-Gabrielis u Korčuli će početi do kraja mjeseca, najavljen je skori početak radova na obnovi Zavičajne kuće u Slanome i izgradnji Muzeja srebra i zlata u Smokvici. Hrvatski restauratorski zavod također je pri kraju s opremanjem novouređenog laboratorija u ljetnikovcu Stay.
Sveučilište u Dubrovniku je uspješno realiziralo sekundarno istraživanje analize stavova stanovništva te socio-demografski profil turista kako bi se dale preporuke za što kvalitetnije približavanje kulturne baštine ciljanim skupinama.
U drugoj polovici projekta najvažniju ulogu imat će Turističke zajednice kroz promociju projekta i nove integrirane turističke destinacije iz kojeg će proizaći i novi izletni programi, koje osmišljava agencije Dominium Travel, također jedan od projektnih partnera.

KulturaSastanak4d

Sudionici sastanka su se složili kako se projekt odvija ugovorenom dinamikom te kako će se posebna pažnja posvetiti građevinskim radovima i pratećim aktivnostima.

StrukturniLOGOosnovniPP

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem