CREATURES Održan drugi modul akceleracijskog programa

creatures 2411 1

U sklopu projekta Regionalne agencije DUNEA "Promocija kreativnog turizma kroz uspostavu iskustvenih i održivih ruta – CREATURES", Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije, kao vanjski stručnjak za provedbu eksperimentalnog Akceleracijskog programa za unapređenje turističke ponude za mlade turiste, održao je drugi programski modul.

Modul se sastojao od dva dijela odrađena kroz četiri dana radionica na kojima je 11 polaznika Programa imalo priliku razvijati svoje poslovne ideje.

U prvom dijelu modula, dvodnevno predavanje je održala dr. sc. Tina Lee Odinsky Zec, iskusna stručnjakinja za učenje i razvoj u različitim sektorima. Trenutno je zaposlena u Infobipu gdje prakticira L&D (učenje i razvoj) za voditelje, od osmišljavanja strateških inicijativa do provođenja individualizirane obuke i mentorstva. Prethodno je bila direktorica Centra za inovacije i poduzetništvo Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta od 2011. do 2019., gdje je predavala i vodila međunarodne projekte te mentorirala stotine studenata na izradi poslovnih planova. Diplomirala je na Rochester Institute of Technology u New Yorku te je 1997. pomogla pokrenuti njihov prvi inozemni preddiplomski program u Dubrovniku, od kada živi u Hrvatskoj.

Odinsky Zec je polaznike kroz interaktivni rad potaknula na dublje analiziranje svojih ideja, dajući im savjete o sljedećim koracima i načinu daljnjeg razvoja proizvoda i poslovanja. Takva metodologija priprema polaznike na izradu poslovnih planova prema Canvas business modelu koji jasno pokazuje izvedivost, poželjnost i održivost poslovne ideje.

creatures 2411

Drugi dio modula održan je u Muzeju crvene povijesti, gdje su pokretači muzeja, Krešimir Glavinić i Kristina Mirošević, kroz analizu svojih početaka i razvoja muzeja, polaznicima pružili uvid u stanje tržišta, neočekivane prepreke koje ih mogu čekati na putu te kako se na vrijeme i što bezbolnije pripremiti za njih. Krešimir Glavinić je diplomirani filozof i arheolog, s višegodišnjim isustvom na brojnim projektima u filmskoj industriji i jedan od pokretača Festivala filmova snimljenih u Dubrovniku 'Tišina Molim!', dok je Kristina Mirošević diplomirana dizajnerica i pokretačica interdisciplinarnog dizajn studija Bonsenjo.

Kroz svoje predavanje su predstavili cijeli proces stvaranja i realizacije svoje poslovne ideje, odnosno otvaranja Muzeja crvene povijesti, prvog takvog muzeja u Hrvatskoj. Prezentirali su sve korake poslovnog plana kojeg su napravili prije pokretanja muzeja. Drugi dan predavanja su kroz razgovor sa sudionicima Programa predstavili sve probleme, ali i pogreške u planiranju, s kojima su se susretali nakon realizacije ideje. Nakon toga su polaznici kroz 'peer to peer' model predviđali potencijalne probleme s kojima bi se mogli susretati kroz svoje poslovanje, ali i načine na koje te probleme mogu riješiti.

Provedba trećeg modula na temu „Financiranje i prikupljanje sredstava“ predviđena je u periodu od 2. do 4. prosinca 2021. godine, a s ciljem da se polaznicima objasne mogućnosti koje su im na raspolaganju za bolje pozicioniranje na tržištu i privlačenje ulaganja potrebnih za širenje poslovanja.

Projekt CREATURES Regionalna agencija DUNEA ugovorila je kroz Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje 2014.-2020. (INTERREG ADRION) i sufinanciran je 85% sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Proračun Regionalne agencije DUNEA je 1,6 milijuna kuna dok je ukupan proračun projekta 13,9 milijuna kuna.

Osim Regionalne agencije DUNEA, u projektu sudjeluju Autonomna regija Friuli Venezia Giulia (IT), Institut za urbano planiranje Republike Slovenije (SI), Znanstveni park Patras (GR), Ekonomski fakultet u Ateni (GR), Regionalni direktorat za kulturu Vlöre (AL), te Ekonomski fakultet u Sarajevu (BA).

Logo projekta CREATURES financiranom iz programa Interreg Hrvatska Italija

Novosti projekta mogu se pratiti na Facebook stranici projekta

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.