DUNEA organizirala online konferenciju kojom je službeno započeo projekt TAKE IT SLOW

 takeitslowobjava1

Online konferencijom, koju je organizirala i vodila Regionalna agencija DUNEA, službeno je započela provedba prekograničnog EU projekta 'TAKE IT SLOW' kojem je nositelj Dubrovačko-neretvanska županija.

Na prvom radnom sastanku, koji je zbog pandemije COVIDA-19 organiziran putem weba, sudjelovali su predstavnici 12 projektnih partnera među kojima su Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, Javna ustanova Razvojne agencije Šibensko-kninske županije, Sveučilište u Zadru, Istarska županija, Autonomna regija Friuli Venezia Giulia, Regije Veneto, Emilia-Romagna, Marche, Abruzzo i Molise, Konzorcij javnog teatra Puglia i pridruženi partner Regija Puglia.

Voditeljica Odjela za pripremu i provedbu EU projekta Franica Miloš te Olja Ljubišić, viša stručna suradnica za pripremu i provedbu EU projekta Regionalne agencije DUNEA, predstavile su cjelokupni projekt koji za cilj ima razvoj, upravljanje i promociju Jadrana kao održive, cjelogodišnje zelene i pametne europske turističke regije kroz uspostavu lanca vrijednosti u turizmu prema načelima pametne specijalizacije.

Partneri s talijanske i hrvatske strane u svojim su izlaganjima predstavili institucije i regije iz kojih dolaze, kao i iscrpni plan provedbe projektnih aktivnosti.

Projekt će se provoditi do prosinca 2022. godine, a u sklopu provedbe, Dubrovačko-neretvanska županija će, među ostalim aktivnostima, u suradnji s Općinom Ston uspostaviti moderni multimedijalni interpretacijski centar mediteranske baštine u Kneževom dvoru u Stonu za čiju je obnovu osigurano više od 3,5 milijuna kuna. Također, uredit će se pristupni put srednjovjekovnom kompleksu Pustinja Blaca na otoku Braču, virtualni muzej i kreativni centar u Momjanu i muzej na otvorenome u okolici Šibenika.

Projekt iz sektora prirodne i kulturne baštine vrijedan je više od 28 milijuna kuna od čega su 85 posto sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a za Dubrovačko-neretvansku županiju na raspolaganju je 6,5 milijuna kuna.

Projekt „TAKE IT SLOW“ za Program prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014. – 2020. pripremila je Regionalna agencija DUNEA u sklopu projekta 'Znanjem do EU fondova' kojim je osmišljen četverogodišnji plan podrške jačanja kapaciteta za pripremu i provedbu EU projekata te strateško planiranje i regionalni razvoj. 

 

logotipi vidljivost 

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti promidžba i vidljivost projekta 'Znanjem do EU fondova'.

 

 

 

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.