HIKING EUROPE

 

Otkrivanje ruralne Europe kroz pješačke staze

Program: COSME

Nositelj projekta: Turistička zajednica Katalonije

Trajanje projekta: 04/2016 – 09/2017

Proračun: € 329.832,00 (DUNEA proračun € 40.932,00)

 

Opis projekta: Ruralni turizam zauzima sve značajniju ulogu. Oni turisti koji žele osjetiti prostor i zemlju u kojoj borave najbolje to mogu učiniti upravo izmičući se iz glavnih urbanih središta i istražujući ruralne prostore, s njihovom cjelokupnom bogatom ponudom.
Projekt ''HIKING EUROPE - Otkrivanje ruralne Europe kroz pješačke staze'' je usmjeren na diversifikaciju turističke ponude kroz stvaranje novog turističkog proizvoda u područjima tradicionalno okrenutim masovnom turizmu. To bi omogućilo razvoj održivog turizma na teritorijalnoj razini, produljenje sezone, smanjenje koncentracije turista u pojedinim mjestima, promicanje kohezije, održivosti i sudjelovanja lokalne zajednice.
Glavni cilj projekta je promicanje transnacionalne mreže ruralnih turističkih ruta kroz nekoliko pješačkih itinerara diljem Europe, kako bi se stvorila alternativa masovnom turizmu koji se temelji na modelu ''sunce i more'' i velikim koncentracijama posjetitelja na određenim lokacijama. Regionalna razvojna agencija DUNEA u projeku sudjeluje kao jedini partner iz Hrvatske, uz partnere iz Španjolske, Italije, Irske, Austrije i Njemačke.
Među očekivanim rezultatim ovog projekta su utvrđivanje tehničkih kriterija za definiranje turističkog proizvoda, detaljno mapiranje lokalnih kulturnih i prirodnih vrijednosti i dionika, uključivanje mikro, malih i srednjih poduzeća koji nude proizvode i usluge na lokalnoj razini te radionice za njih, HikingEurope web platforma za informiranja o projektu i turističkoj ponudi svake regije te definirana strategija za promicanje HikingEurope pomoću društvenih mreža.

Summary Roadbook

Web stranica projekta

OZNAKE

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem