Otvoren javni poziv za prijave na Fond kulturne solidarnosti

cul1
 
 
Europska kulturna zaklada otvorila je prvi javni poziv za prijave na Fond kulturne solidarnosti kojim će se pružiti financijska potpora velikim i manjim europskim kulturnim inicijativama. 
Otkako se Europa suočava s krizom izazvanom pandemijom COVID-19 bolesti, u proteklih nekoliko tjedana pojavili su se brojni krizni fondovi za financiranje kulturnog i kreativnog sektora na državnim, regionalnim i lokalnim razinama država zapadne i sjeverne Europe, a Europska unija također priprema mjere za financiranje kulture i umjetnosti. 

Europska kulturna zaklada (European Cultural Foundation), u suradnji s drugim europskim zakladama, pokrenula je Fond kulturne solidarnosti kojim se želi pružiti financijska potpora velikim i manjim europskim kulturnim inicijativama koje:
potiču kulturu solidarnosti na europskoj razini i viziju Europe kao otvorenog i javnog prostora u vremenima donošenja odluka na državnim razinama

pokazuju solidarnost s ljudima i zajednicama preko zatvorenih granica

dijele iskustva, znanja, sposobnosti, priče, ideje i resurse solidarnosti diljem Europe

uspostavljaju i nadograđuju međusobnu interakciju preko europskih granica u vremenima socijalnog distanciranja i ograničenja putovanja

čuvaju kulturni život u vremenima kućne izolacije i pripremaju polazne točke kulturnog preporoda Europe nakon izlaska iz krize

razvijaju nove pristupe radu u kulturi i formiranju međusektorskih saveza kojima se pokušava odgovoriti na trenutne izazove.

Na prvi javni poziv koji je otvoren 6. travnja 2020. godine, mogu se prijaviti pojedinci, kolektiv ili organizacije (nevladine organizacije, javne ustanove, privatna poduzeća i freelancer-i) iz stvaralačkog sektora, kao i iz drugih područja, ali i sektora društva, uključujući akademski i obrazovni sektor, područje zaštite okoliša, socijalnog poduzetništva i socijalne skrbi, ljudskih prava itd. Prijavitelji mogu predstavljati privatni, javni ili građanski sektor.

Rok za prijavu je 27. travnja 2020. godine.

Fond u okviru javnog poziva nudi tri mogućnosti financiranja: 5.000 do 15.000 € (5 do 10 projektnih prijedloga); 15.000 do 30.000 € (2 do 3 projektna prijedloga) i 30.000 do 50.000 € (1 do 2 projektna prijedloga). Prihvatljivi troškovi uključuju materijalne i uredske troškove, troškove zajedničkog rada i komuniciranja putem digitalnih alata, troškove osoblja, honorare za stručnjake itd.

Uvjete za prijavu, prihvatljive aktivnosti i način prijave možete pronaći na poveznici. Prijavnice se ispunjavaju u e-obliku.
 
logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'.

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.