Na raspolaganju je gotovo 980 milijuna eura EU sredstava za prekograničnu energetsku infrastrukturu

rsz euvqoghxsaaza4b

Europska komisija je u javnom pozivu u sklopu Instrument za povezivanje Europe (CEF) predstavlja moguće financiranje za podršku projektima od zajedničkog interesa u energetskom sektoru, u područjima električne energije, plina, pametnih mreža i prekograničnih mreža ugljičnog dioksida.

Kroz navedeni poziv Europska komisija želi se fokusira na europski Zeleni sporazum te kroz financijski paket vrijednom 979,6 milijuna eura ubrzati prelaska na klimatsko neutralno gospodarstvo, kako u segmentu energetske unije tako i u zelenoj energetskoj infrastrukturi.

Za nepovratna sredstva mogu se prijaviti isključivo projekti od zajedničkog interesa (PCIs). Listu prioritetnih projekata u Republici Hrvatskoj potražite putem sljedeće poveznice.

Projektni prijedlozi mogu biti studije ili radovi za izgradnju na dodanu vrijednost u kontekstu dekarbonizacije. Zaprimljeni projekti vrednuju se prema nekoliko kriterija, uključujući stanje zrelosti projekta, prekogranična dimenzija te doprinos uklanjanju uska grla i smanjenju energetsku izolacije u EU.

Prihvatljivi prijavitelji su nacionalna tijela jedne ili više država članica ili uz posebnu preporuke nadležnih ministarstva sva privatna i javna tijela te  međunarodne organizacije.

Prijave se zaprimaju putem namjenskom sustava za podnošenje prijedloga, dostupnog na internetskoj stranici CEF-a poziva.

Više informacija o uvjetima i načinu sudjelovanju potražite na sljedećoj web stranici. Prijave se zaprimaju do 27. svibnja 2020. godine. 

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'.

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.