Na radionicama u Stonu predstavljen natječaj za program zapošljavanja žena

operaglzaobjavu111

Dubrovačko-neretvanska županija organizirala je u Stonu od 2. do 4. ožujka radionice na kojima je predstavljen natječaj “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II”.

Nastavak je to prethodnog poziva namijenjenog zapošljavanju žena starijih od 50 godina koje će unaprijediti svoj radni potencijal i nakon završetka projekta, te će povećati razinu kvalitete života starijih i nemoćnih u svojoj zajednici.

Zahvaljujući ovom projektu, koji je izazvao veliko zanimanje na području cijele Republike Hrvatske, ali i Dubrovačko-neretvanske županije, održane su trodnevne radionice za što uspješniju pripremu projektnih prijedloga, a provele su se u sklopu EU projekta OPERA II - „Razvoj i promocija partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije“.

Tijekom radionica polaznici su uz stručno vodstvo upoznati s upravljanjem projektnim ciklusom kroz praktične primjere te su naučili kako primijeniti alate i analize, kako planirati proračun u okviru projekta te su se fokusirali na sami postupak prijave projekta u okviru Europskog socijalnog fonda. 

Za drugu fazu projekta predviđeno je 300 milijuna kuna koji se dosad pokazao iznimno korisnim, a omogućuje pripadnicima ciljanih skupina pomoć za uključivanje na tržište rada na 12 mjeseci kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici, a u završnoj fazi predviđeno je obrazovanje i osposobljavanje zaposlenih žena. 

Opći cilj projekta ‘OPERA II’- „Razvoj i promocija partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije“, je doprinijeti povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja usklađenih s potrebama i strateškim prioritetima DNŽ

Uz nositelja Dubrovačko-neretvansku županiju, partneri na projektu su Regionalna agencija DUNEA, Dubrovačka razvojna agencija DURA, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Korčulanska razvojna agencija za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA, Sveučilište u Dubrovniku i Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije. Vrijednost projekta iznosi 1.496.681,54 kuna, te je financiran sto posto iz Europskog socijalnog fonda.

                                                                                                          logotip opera

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.