U Bruxellesu otvorena Festa svetog Vlaha

festabriselglavna

Svečana proslava otvaranja Feste svetog Vlaha održana je sedmu godinu za redom u Bruxellesu.

Otvaranju Feste u Bruxellesu, uz župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikolu Dobroslavića, ravnateljicu Regionalne agencije DUNEA Melaniju Milić i direktoricu Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije Karmen Kutnjak, prisustvovali su brojni Dubrovčani i njihovi gosti.

Proslava je započela svetom misom u hrvatskoj katoličkoj misiji u Belgiji, nakon čega je uslijedilo svečano otvaranje, održano ispred Katedrale Sv. Mihaela i Gudule.

Po uzoru na jedinstvenu Festu, otvaranje je započelo čitanjem proglasa Feste na hrvatskom, francuskom i engleskom jeziku, potpisan od strane ovogodišnjih festanjula Andrije Dominkovića i Lucije Kovačić. Proglas je uz festanjule pročitao doajen Katedrale o. Claude Castiaud te je potom pustio bijele golubice kao simbol slobode i mira. Prigodne darove i golubice mira donijele su djevojčice obučene u konavosku narodnu nošnju.

Nakon otvaranja Feste obavljen je tradicionalni vjerski obred blagoslova grla grličanje., a prethodno je pročitana Poruku štovateljima svetog Vlaha u domovini i inozemstvu dubrovačkog biskupa Mate Uzinića. Po završetku ceremonije otvaranja uslijedila je tradicionalna večera od Kandelore u hrvatskom restoranu u Bruxellesu.

Organizatori proslave su Predstavnički ured Dubrovačko–neretvanske županije, ogranak Matice hrvatske u Bruxellesu te Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice.

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.