O poboljšanju energetske učinkovitosti na završnoj konferenciji projekta SHERPA

shepraglavna

Poboljšanje energetske učinkovitosti i smanjenje razine emisija CO2 glavni su ciljevi projekta SHERPA, čiji se osmi, ujedno i završni partnerski sastanak održao 21. i 22. siječnja u Bruxellesu. 

Predstavnici Regionalne agencije DUNEA, uz partnere iz Španjolske, Francuske, Italije, Malte i Grčke, sudjelovali su na sastanku na kojem se raspravljalo o kapitalizaciji projekta, predstavljanju dosadašnjih rezultata i planu završnih aktivnost. 

Tijekom projekta SHERPA izrađeno je šest projekata energetske obnove za šest zgrada s područja Dubrovačko-neretvanske županije, dok su se u sljedećoj fazi provedbe rezultati kapitalizirali, a iskustva i znanja prenijela su se na jedinice lokalne samouprave iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Drugog dana partnerskog sastanka održana je konferencija “Integrirane strategije za energetsku obnovu javnih zgrada u mediteranskom području” u prostorijama Odbora regija EU. Na konferenciji su, osim projektnih partnera, sudjelovali i stručnjaci za energetsku obnovu za pitanje politika EU i strategija kojima se postižu ciljevi energetske učinkovitosti i smanjenja emisija CO2. Vodeći partner je predstavio projekt i njegove aktivnosti nakon čega je uslijedila dinamična rasprava o daljnjim mogućnostima korištenja i unaprjeđenja ostvarenih rezultata kako bi se osigurala što veća održivost projekta.

Projekt SHERPA se provodi u okviru transnacionalnog programa Mediteran, a ukupna vrijednost projekta je 3.591.689,35 eura, od čega je proračun Regionalne agencije DUNEA 202.463,20 eura.

MEDsherpa

 

 

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.