Oznakom Europske poduzetničke regije 2021. nagradit će se zeleno i održivo poduzetništvo

rsz eer2021 1024x611px en 01

Uspješan program Europske poduzetničke regije (EER), koji ove godine slavi 10. obljetnicu, moderniziran je i obnovljen za idućih pet godina.

Svaki od godišnjih poziva na podnošenje prijava u razdoblju 2021. – 2025. imat će glavnu temu koja je povezana s političkim programom EU-a i relevantna za regionalnu i lokalnu razinu. Oznaka EER-a 2021. bit će posvećena promicanju poduzetništva za zelenu i održivu budućnost. 

​Europska poduzetnička regija (EER) projekt je u okviru kojeg se prepoznaju i nagrađuju regije EU-a s izvanrednom i inovativnom strategijom poduzetničke politike, neovisno o njihovoj veličini, bogatstvu i ovlastima. Regijama s najuvjerljivijim i najnaprednijim planom vizije koji najviše obećava dodjeljuje se oznaka „Europska poduzetnička regija“ (EER) za određenu godinu.

Za titulu EER mogu se prijaviti sve sub-nacionalne jedinice lokalne ili regionalne samouprave, ali pod uvjetom da imaju nadležnost u dizajnu i implementaciji ekonomskih strategija. Ideja EER titule je da dodatno potakne gospodarski razvoj u regijama i gradovima nositeljima, no kriterij dodjele su postojeći planovi i vrlo jasna slika trenutne situacije.

Rok za podnošenje prijava je 31. ožujka 2020. godine.

Više o samoj nagradi i uvjetima natječaja potražite putem ove poveznice.

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.