Regionalnoj agenciji DUNEA uručen ugovor vrijedan 17 milijuna kuna

ugovori

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić uručio je ovog petka u Dubrovniku sedam ugovora za projekte na području Dubrovačko-neretvanske županije financirane iz EU fondova, među kojima je i projekt 'Znanjem do EU fondova' Regionalne agencije DUNEA, ukupno vrijedan nešto manje od 17 milijuna kuna.

Svečanosti su prisustvovali i ministar okoliša i energetike Tomislav Ćorić, župan Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Mato Franković, uz ravnateljicu Regionalne agencije DUNEA Melaniju Milić, gradonačelnika Opuzena Iva Mihaljevića i načelnike općina Slivno, Kula Norinska i Ston.

Ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić ovom prilikom je istaknula da je ovo nastavak, ali ujedno i potvrda rada Regionalne agencije DUNEA, koja je dokazala da posjeduje iskustvo i stručan tim za pružanje pomoći u pripremi i provedbi EU projekata javnog sektora.

‘Upravo ostvareni rezultati, u sklopu nedavno završenog projekta „DNŽ koordinacija razvoja“, svjedoče o potrebi nastavka ulaganja – kako „na terenu“, tako i „unutar kuće“, a to je preko 70 razvojnih projekata kojima je pružena savjetodavna podrška u pripremi i provedbi, tu je i preko novih 60 projekata spremnih za unos u središnju elektronički registar razvojnih projekata RH, ali i povećanje interesa za sudjelovanjem na događanjima za informiranje, vidljivost i umrežavanje', poručila je ravnateljica Milić.

tehnicka

Župan Dobroslavić ovu priliku je iskoristio da pohvali kontinuirani rad Regionalne agencije DUNEA koja godinama uspješno povlači sredstva iz EU fondova za krajnji jug Hrvatske. Ministar Pavić istaknuo je da kroz ovih sedam ugovora dodjeljuju sredstva u vrijednosti 19 milijuna kuna, od čega najveći iznos ide regionalnim koordinatorima za tehničku pomoć.

'Njima ili sufinanciramo provođenje europskih projekata na području županije ili dodjeljujemo tehničku pomoć Regionalnoj agenciji DUNEA, tj. našoj produženoj ruci na terenu za izgradnju projekata. Tih 14 milijuna kuna koje će poći regionalnom koordinatoru je ključ za daljni razvoj projekata ove županije. Ova županija je iznimno uspješna u izvlačenju EU fondova s 5,3 milijarde kuna koje su već sada ugovoreni', naglasio je ministar regionalnog razvoja i fondova Europske Unije Marko Pavić.

tehnicksss

Projekt 'Znanjem do EU fondova' obuhvaća četverogodišnji plan podrške jačanja kapaciteta Dubrovačko-neretvanske županije za pripremu i provedbu EU projekata te strateško planiranje i regionalni razvoj kroz implementaciju brojnih aktivnosti, od stručne pomoći u pripremi i provedbi razvojnih projekata za najmanje 50 javnopravnih tijela s područja DNŽ, aktivnosti vezane uz središnji elektronički registar razvojnih projekata, izradu županijske razvojne strategije i drugih strateških i razvojnih dokumenata, mjere informiranja za najmanje 200 potencijalnih korisnika ESI fondova, obrazovne aktivnosti o EU fondovima za javnopravna tijela s područja DNŽ i djelatnike Regionalne agencije.

Projekt je ugovoren kroz Operativni program konkurentnost i kohezija. Ukupna vrijednost projekta je 16.987.378,29 kuna, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano je 14.439.271,51 kuna.

                                                                 eu logo

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.