Poziv na dostavu prijedloga u okviru programa Erasmus+: Centri strukovne izvrsnosti

 
rsz erasmus 1
 
 
Objavljen je Poziv na dostavu prijedloga u okviru programa Erasmus+: Centri strukovne izvrsnosti.
Opći cilj ovog poziva je pružiti potporu uspostavi i razvoju transnacionalnih platformi za suradnju centara strukovne izvrsnosti kako bi se povezali centri koji djeluju u određenom lokalnom kontekstu na europskoj razini.

Centri strukovne izvrsnosti primjenjivat će pristup „odozdo prema gore” u pogledu izvrsnosti, koji podrazumijeva da su institucije strukovnog obrazovanja i osposobljavanja sposobne ponudu vještina brzo prilagoditi povećanju lokalnih potreba. 

Njihov je cilj okupiti niz lokalnih/regionalnih partnera kao što su pružatelji početnog i trajnog strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, visokoobrazovne ustanove, istraživačke ustanove, znanstveni parkovi, tvrtke, društvena poduzeća, komore i njihova udruženja, socijalni partneri, vijeća za sektorske vještine, strukovna/sektorska udruženja, nacionalna i regionalna tijela i razvojne agencije, javne službe za zapošljavanje itd.

Poseban će naglasak biti na digitalnim vještinama, s obzirom na to da su one sve važnije za sve profile radnog mjesta na cijelom tržištu rada, kao i vještinama potrebnim za potporu tranzicije prema kružnom i zelenijem gospodarstvu, kako bi se ispunile nove profesionalne potrebe za zelenim vještinama i održivim razvojem.

Partnerstva moraju uključivati barem osam partnera iz najmanje četiri zemlje sudionice programa Erasmus+ (uključujući barem dvije države članice EU). 

Financijski doprinos iz EU-a ne smije premašiti 80% ukupnih prihvatljivih troškova. Projektu se može dodijeliti najviše 4 milijuna eura bespovratnih sredstava EU-a.

Prijave se moraju podnijeti do 20. veljače 2020. godine, a smjernice za podnositelje prijava i obrazac za prijavu eForm nalaze se na poveznici.

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.