Objavljen novi poziv Kreativne Europe

 

rsz creative europe2

Objavljen je novi poziv Kreativne Europe kojim se planiraju podržati Europski projekti suradnje s početkom provedbe u 2020. godini.

Cilj poziva je potaknuti inovacije i kreativnost, promoviranje i jačanje kulturnih i inovacijskih sektora, promoviranje EU standarda i međusobnog poštivanja, podizanje svijesti o zajedničkoj povijesti i vrijednostima.

Projektni prijedlozi mogu se baviti jednim do najviše tri od navedenih prioriteta:

A) Transnacionalna mobilnost

B) Razvoj publike

C) Podizanje kapaciteta u područjima:

C.1) Digitalizacija

C.2.) Razvoj novih poslovnih modela

C.3) Usavršavanje i osposobljavanje

D) Međukulturni dijalog i društvena integracija migranata i izbjeglica

E) Nasljeđe European Year of Culture Herotage 2018.

Za ovaj Poziv na dostavu prijedlogu osigurana su sredstva u ukupnom iznosu EUR 48.444.567, pri čemu je oko 40% navedenog budžeta predviđeno za potporu manjim projektima suradnje (COOP1). Maksimalan iznos potpore po projektu iznosi: 

• EUR 200.000 – 60% ukupnog budžeta – za manje projekte suradnje (COOP1)

• EUR 2.000.000 – 50% ukupnog budžeta – za veće projekte suradnje (COOP2)

U projektima mogu sudjelovati pravne osobe (privatne i javne), ali i tijela nacionalne, regionalne i lokalne vlasti čija osnovna djelatnost pripada djelokrugu kulture, pri čemu vodeći partner mora biti u mogućnosti potkrijepiti svoju pravnu osobnost (istoga imena i statusa) za razdoblje od protekle dvije godine.

Prijedlozi se podnose u ime partnerskih konzorcija u sastavu od najmanje tri organizacije iz tri različite države za manje projekte suradnje, i najmanje šest organizacija iz šest različitih država koje za veće projekte suradnje. 

Rok za prijave je 27. studenog 2019. godine do 17:00 po vremenu. Upute za prijavu te obrasci i dokumenti koje je obavezno priložiti dostupni su putem sljedeće poveznice.

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.