Predstavnici Županije na Danima regionalnoga razvoja i EU fondova u Šibeniku

 sibenikfin

S ciljem jačanja razvojnog potencijala svih hrvatskih regija Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organiziralo je konferenciju „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“ koja se održala 5. i 6. listopada u turističkom naselju Amadria Park u Šibeniku.

Ministarstvo, kao nositelj regionalnoga razvoja, u Šibeniku je okupilo predstavnike državne uprave i jedinica lokalne i regionalne samouprave među kojima su bili i predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne agencije DUNEA.

Kroz stručne radionice sudionici iz svih krajeva Hrvatske imali su priliku izravno postavljati pitanja predstavnicima tijela koja upravljaju i kontroliraju provedbu projekata koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Cilj radionica je pomoći jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave da što brže i učinkovitije koriste raspoloživa sredstva iz europskih fondova.

U središnjem dijelu konferencije, nakon uvodnih govora domaćina te prezentacija ministara koji su čelnici Upravljačkih tijela o tome „Kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku“ održao se panel „EU fondovi – izazovi za budućnost“, u kojem su ministri predstavili planove za korištenje EU fondova iz svojih resora u okviru pregovora o višegodišnjem financijskom okviru.

Dani regionalnoga razvoja i EU fondova završili su u nedjelju, 6. listopada, Sajmom EU namijenjenom građanima, gdje su imali priliku iz prve ruke upoznati predstavnike uspješnih lokalnih EU projekata i njihova iskustva u korištenju EU fondova.

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.