Kroz Centar kompetentnosti u turizmu osigurat će se još izvrsnih rezultata

marina

U Hotelu Hilton Imperial organizirana je konferencija za novinare i doček za Marinu Kovačić, koja je na nedavnom održanom natjecanju World Skills u Kazanu, u svojoj disciplini, Hotelska recepcija, osvojila peto mjesto i Medalju izvrsnosti za izniman rezultat.

Na konferenciji je nazočila i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelena Dadić koja je ovom prilikom naglasila kako je jedan od najznačajnijih projekata Županije upravo projekt Centra kompetentnosti u turizmu na čijoj prijavi, a kasnije i provedbi, radi Regionalna agencija DUNEA. Kroz provedbu ovog značajnog projekta, kroz nekoliko godina će se dobiti prostori i osmisliti sadržaji koji će omogućavati da ovako izvrsnih rezultata bude još više. 

Inače, Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik imenovana je prošle godine odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja Regionalnim centrom kompetentnosti u sektoru „turizam i ugostiteljstvo“ što predstavlja svojevrsnu ulaznicu u dva EU fonda, Europski fond za regionalni razvoj i Europski socijalni fond i to za opremanje, osuvremenjivanje i razvoj regionalnih centara.

U Županiji su predviđena ulaganja u visini oko 105 milijuna kuna i to na tri lokacije: u prostor postojeće zgrade Turističke i ugostiteljske škole, u prostor u vlasništvu TUŠ unutar gradskih zidina (Garište), te u prostor Vile Čingrija koju će ustupiti Grad Dubrovnik.

Konferenciji za novinare nazočio je i ravnatelj TUŠ-a Antun Perušina sa suradnicima koji je pritom istaknuo kako je Marinin uspjeh pokazatelj sinergije škole i gospodarstva, kojemu se uvijek teži, te direktor Hilton Imperiala Mario Matković sa suradnicima koji je uputio čestitke Marini i mentorici i rekao kako je znanje ono što se danas najviše treba cijeniti.

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.