Predstavljeni rezultati istraživanja 'Mladi i nezaposlenost u Dubrovačko-neretvanskoj županiji'

operaobjava

Članovi Upravnog vijeća Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije (PVTR) i partneri na projektu OPERA II sudjelovali su u utorak, 11. lipnja, na predstavljanju rezultata istraživanja „Mladi i nezaposlenost u Dubrovačko-neretvanskoj županiji“.

Istraživanje je predstavila vanjska suradnica Olgica Klepeč u prostorijama Hrvatskog zavoda za zapošljavanja – Područni ured Dubrovnik, a provedeno je u siječnju ove godine kroz tri metode – anketno ispitivanje, intervju te fokus grupe s ciljanom skupinom od 15 do 34 godine na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Osnovni cilj je bio saznati, shvatiti i opisati osnovne socioekonomske i sociodemografske karakteristike mladih nezaposlenih dubrovačke regije, aspekte i razloge njihove nezaposlenosti, posjedovana radna i obrazovna iskustva te osobnu angažiranost u potrazi za poslom, kao i željama i nadama za zapošljavanje u određenim zanimanjima i pod određenim radnim uvjetima.

Predstavljeno istraživanje dalo je duboka i dalekosežna saznanja o problemu nezaposlenosti mladih, te osnovne smjernice za djelovanje kojim će se voditi članovi partnerskog vijeća - predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Regionalne agencije DUNEA, Razvojne agencije grada Dubrovnika DURA-e, Korčulanske razvojne agencije za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA-e, Sveučilišta u Dubrovniku, Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore te Udruge DEŠA.

Istraživanje možete pronaći na službenoj stranici Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije.

Projekt OPERA II je namijenjen povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja usklađenih s potrebama i strateškim prioritetima Dubrovačko-neretvanske županije te jačanje kapaciteta Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije, a provodi se diljem županije, u Dubrovniku, dolini Neretve i na Korčuli.

Uz nositelja Dubrovačko-neretvansku županiju, partneri na projektu su Regionalna agencija DUNEA, Dubrovačka razvojna agencija DURA, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Korčulanska razvojna agencija za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA, Sveučilište u Dubrovniku i Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije. Vrijednost projekta iznosi 1.496.681,54 kuna, te je financiran sto posto iz Europskog socijalnog fonda.

                                                 logotip opera

                                  

OZNAKE

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem