Javno savjetovanje Nacionalnog plana razvoja obalnog linijskog pomorskog prometa do 2030. godine

ovL

U Dubrovniku je u četvrtak, 30. svibnja, održano javno savjetovanje za Nacionalni plan razvoja obalnog linijskog pomorskog prometa do 2030. godine, strateškog dokumenta koji je nužan za buduće financiranje projekata lučke infrastrukture iz fondova EU.

Na javnom savjetovanju je sudjelovao i župan Nikola Dobroslavić koji je tom prilikom istaknuo da je županija napravila brojne projekte koji trebaju pridonijeti povezivanju, posebno naglasivši projekte za osam novih luka.

'”Dobro je što je pokrenuta izrada ovakvog plana kako bi došli do rješenja. Mi imamo razvedenu obalu i brojne otoke, a povezanost otoka i kopna nam je vrlo bitna', rekao je župan naglasivši kako je napravljen i prvi korak u dobivanju nove linije Dubrovnik-Lastovo.

Uz župana, na javnom savjetovanju je bio nazočan zamjenik župana Joško Cebalo, v.d. pročelnika UO za gospodarstvo i more Ivo Klaić te ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić, kao i viši stručni suradnik za pripremu i provedbu EU projekata Luko Srhoj. ravnatelji županijskih lučkih uprava i drugi.

Projekt izrade srednjoročnog strateškog dokumenta nalazi se u završnoj fazi izrade, a pokrenulo ga je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture zajedno s Pomorskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci.

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.