Započeo obilazak finalista nagrade 'Zlatna naranča'

znaranca

Započeo je obilazak 15 finalista nagrade 'Zlatna naranča' - najbolji primjeri ruralnog turizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, koju već četvrtu godinu organiziraju Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna agencija DUNEA.

Izbor za najbolje u ruralnom turizmu uspostavio se kako bi se ukazalo na važnost kvalitetnog pristupa u vođenju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u službi ruralnog turizma i odalo priznanje najizvrsnijima.

Na natječaj je ove godine prijavljeno 26 poslovnih subjekata s područja cijele Županije, a nakon prvog kruga izbora odabrano je 15 finalista, između kojih će se provjerom na terenu izabrati najbolji. Najviše prijavljenih kandidata stiže s otoka Korčule te poluotoka Pelješca, a slijede ih Konavle, Župa Dubrovačka, Ploče, Metković, Grad Dubrovnik te otoci Mljet i Lastovo.

Finaliste obilazi ocjenjivačka komisija, koju odlukom župana Nikole Dobroslavića, čine predstavnici Upravnog odjela za gospodarstvo i more DNŽ, Turističke zajednice DNŽ, HGK - županijske komore Dubrovnik te Regionalne agencije DUNEA.

Prošle godine nagrada je otišla u ruke obitelji Novaković iz Čilipa, drugo mjesto podijelili su Seosko domaćinstvo Musladin i Agroturizam Laptalo, dok je restoran Lopoč zauzeo treće mjesto. Nagradu za atrakciju ruralnog turizma dobili su Konavoska kuća Bokarica, Ethno Art Village Podčempres i Paddle Surf Baćina, a u kategoriji tradicijskih proizvoda istaknulo se Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Komparak Vlaho s Korčule sa svojim proizvodima od meda.

Pravilnik za ocjenjivanje i izbor kandidata za godišnju nagradu ''ZLATNA NARANČA – najbolji primjeri ruralnog turizma u DNŽ'', kao i više informacija, može se pronaći na stranicama Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne agencije DUNEA.

                                                       zlatna 2

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.