Projektu „Klub za zapošljavanje Ploče“ odobreno više od 700 tisuća kuna

plocefinak

Grad Ploče potpisao je Ugovor u vrijednosti od 742.562,38 kuna za projekt „Klub za zapošljavanje Ploče“ na kojem kao partner sudjeluje i Regionalna agencija DUNEA.

Projektom je predviđeno osnivanje središnjeg informativno-edukacijskog punkta za nezaposlene mlade i srednjoškolce koji će kroz aktivnosti karijernog usmjeravanja nezaposlenih mladih i profesionalno usmjeravanje srednjoškolaca te pružanje programa cjeloživotnog obrazovanja od značaja za lokalno gospodarstvo pružiti osnova za provedbu ciljeva i mjera aktivne politike zapošljavanja.

Zahvaljujući dobivenim sredstvima ostvarit će se i infrastrukturni uvjeti za funkcioniranje Kluba za zapošljavanje Ploče (poslovni prostor, oprema, obuka tima) te programi i metodologija za provedbu ciljanih edukacija i karijernog savjetovanja koji će omogućiti kontinuitet provođenja programa u Klubu i nakon službenog završetka projekta.

Ovaj projekt ima izravnu poveznicu i s projektom Poduzetničko–proizvodnog impulsnog centra u Pločama koji je trenutno u fazi izgradnje, a čiji nositelj je Dubrovačko-neretvanska županija, jer će se testirati novi model za razvoj samozapošljavanja i poduzetništva u okvirima lokalne inicijative za zapošljavanje.

Grad Ploče projekt će realizirati u suradnji s projektnim partnerima: Regionalnom agencijom DUNEA, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – područni Ured Dubrovnik, Srednjom školom „Fra Andrije Kačića Miočića“ iz Ploča te DEŠA-om Dubrovnik.

„Klub za zapošljavanje Ploče“ prijavljen je u okviru natječaja „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ financiranog sredstvima Operativnog programa Europskog socijalnog fonda „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.