Partnerski sastanak projekta ENTER-transfer održan u Bratislavi

enterfotofin

U sklopu projekta ENTER-transfer, u Bratislavi se od 6. do 8 ožuljka održao četvrti partnerski sastanak u organizaciji nositelja projekta Ekonomskog fakulteta u Bratislavi, na kojem su sudjelovali i predstavnici Regionalne agencije DUNEA.

Glavni cilj projekta je promovirati temu prijenosa poslovanja, istražiti prilike, prakse i modele prijenosa poslovanja na području EU i specifično na području pojedinog partnera. Prijenos poslovanja se smatra procesom u kojem poduzetnik pokreće prebacivanje upravljanja svog poslovanja i vlasništvo nad njime, obiteljskim nasljednicima, zaposlenicima ili nekom drugom zainteresiranom na tržištu. 

O izazovima projekta, partnerima iz Slovačke, Češke, Austrije i Poljske, kao i studentima fakulteta, obratio se dekan Peter Marković, a potom i rektor sveučilišta Ferdinand Daňo.

Nakon uvodnog dijela, održane su prezentacije glavnog partnera te partnera iz Poljske i Austrije. Po završetku konferencijskog dijela predstavljeni su dosadašnji rezultati projekta i dobiveni rezultati te se utvrdio daljnji tijek provedbe projekta koji završava u svibnju 2020. godine. Regionalna agencija DUNEA zajedno s Dubrovačko-neretvanskom županijom i  Centrom za poduzetništvo među prvima u Hrvatskoj otvara temu prijenosa poslovanja te s partnerima skuplja primjere dobre prakse s ciljem stvaranja smjernica za rad kako državnih institucija tako i jedinicama lokalne samouprave. 

Projekt ENTER-transfer vrijedan je 2.033.162,35 eura, dok je proračun Regionalne agencije DUNEA 187.630,50 eura, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz program Interreg Central Europe osigurano je 85 posto sredstava proračuna.

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.