Dvanaest najvažnijih projekata koje je Vlada na sjednici u Dubrovniku dovela bliže realizaciji

presica

“Učinci sjednice Vlade u Dubrovniku na daljni razvoj Dubrovačko-neretvanske županije'' bila je tema konferencije za medije na kojoj je, uz župana Nikolu Dobroslavića i zamjenicu Žaklinu Marević, sudjelovala i ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić.

Župan Dobroslavić pobrojao je 12 najvažnijih projekata o kojima su na sjednici donesene odluke ili zaključci, a koji se odnose za našu županiju. Regionalna agencija DUNEA Županiji pruža podršku u pripremi i provedbi EU projekata javnog sektora, a kako bi se povuklo što više sredstava iz EU fondova na lokalnoj i regionalnoj razini. 

”Ukupna vrijednost potpisanih projekata je 4,5 milijarde kuna. Neću ih sve nabrajati, ali želim istaknuti projekte koje je Vlada podržala, a koje mi nosimo u našim strateškim dokumentima. Oni su odlukama Vlade, kojima im je dana potvrda, dovedeni korak bliže realizaciji”, rekao je župan te naglasio kako je od posebnog značaja u ovom kontekstu 12 projekata. 

”Tu su Brza cesta od Zračne luke Dubrovnik do grada Dubrovnika, drugi projekt je povezivanje Osojnika s Pelješkim mostom i dalje mosta s čvorem Metković. To mora biti autocesta, a dodatnu potvrdu tome daje činjenica kako je Vlada za izradu dokumentacije zadužila HAC. Treći projekt je Pelješka cesta od Brijeste do Perne s obilaznicom Orebića, zatim naša ulaganja u lučku infrastrukturu od lokalnog i regionalnog značaja. Potom su tu projekti vrijedni preko 500 milijuna kuna, zaštita doline Neretve od zaslanjenja, Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje, Višenamjenski Kongresni centar Dubrovnik, a potvrde financiranja izdane su za Osnovnu školu Cavtat i Dnevnu bolnicu u Metkoviću. Osim toga tu je i mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja na području Dubrovnika i okolice kao i Intervencijski plan za Neretvu. Na ovoj sjednici Vlade pokrenuta je i procedura davanja u koncesiju dvije lokacije na Lastovu – Turistička zona Jurjeva Luka i marina Kremena”, rekao je župan. 

”Vlada je potvrdila Županije kao regionalne jedinice, a vidimo da je u tijeku gradnja Pelješkog mosta. Uvjereni smo da će i naš treći strateški interes, spajanje autocestom Dubrovnika s čvorištem Metković, ova Vlada riješiti”, zaključio je župan.

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.