Otvoren novi poziv za razvoj transeuropskih digitalnih usluga

rsz cef telekomunikacije

Otvoren je novi poziv Europske komisije kojeg provodi Izvršna agencija za inovacije i mreže (INEA), Telekomunikacijska mreža u sklopu CEF poziva za 2019. godinu, s ukupnim proračunom od 48,2 milijuna eura.

Sredstva ovog instrumenta namijenjena su financiranju projekata država članica ili međunarodnih organizacija, istraživačkih centara, javnih i privatnih poduzeća, lokalnih i regionalnih vlasti i udruga uz suglasnost dotičnih država članica. 

Zainteresirane stranke iz svih država članica EU te Islanda i Norveške mogu podnijeti svoje prijedloge kroz sljedeće prioritete:

automatizirani prijevod - rješenja za stvaranje višejezičnih europskih digitalnih usluga (1 milijuna EUR)

elektroničke identifikacije (eID) i ePotpis - integriranje prekogranične autentičnosti eID sustava i korištenje elektroničkih potpisa (5 milijuna EUR)

eDelivery - omogućavanje javnim upravama razmjenu elektroničkih podataka i dokumenata s drugim javnim upravama, poslovnim subjektima i građanima, na siguran, pouzdan način (1 milijuna EUR)

eInvoicing - unapređenje provedbe europskog standarda za eInvoicing-a, čime bi se omogućio protok elektroničkih računa diljem EU (6,2 milijuna EUR)

Europeana - potpora kulturnim institucijama i drugim javnim i privatnim partnerima u razvoju visokokvalitetnih sadržaja te podizanje svijesti o korištenje platforme europske kulturne baštine Europeane (2 milijuna EUR)

studentska EU eCard – unapređenje prekogranične mobilnosti studenata kroz rješenja koja se temelje na upotrebi eID (1 milijuna EUR).

Postotak sufinanciranja je 75% prihvatljivih troškova. Prijava se vrši putem web platforme CEF mehanizma, a detaljnije o samom natječaju potražite putem sljedeće povezniceRok za podnošenje projektnih prijedloga je 14. svibnja 2019. godine.

INEA organizira i virtualni Info dan o novom pozivu koji će se održati 7. ožujka 2019. godine, registrirati se možete ovdje. Za sve dodatne informacije slobodno kontaktirajte tajništvo INEA-e, putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.