Krenule prijave za Jadransku Start-up školu 2019.

ideafin

Forum jadransko-jonskih gospodarskih komora poziva sve zainteresirane mlade u Jadransku Start-up školu 2019. u kojoj će imati priliku sudjelovati i predstaviti svoje ideje na otvorenom pozivu na dostavu prijedloga.

Jadranska Start-up škola je jedinstveno iskustvo u Europi kojeg promovira Ecapital Culture u suradnji s AI-NURECC Inicijativom. Glavna svrha projekta je ekonomski razvoj kulturnog turizma kroz kreativnost i snalažljivost mladih koji žele započeti vlastiti posao. Sam projekt se sastoji od ciklusa radionica usmjerenih k razvoju inovativnih start-up ideja s područja kulturnog turizma, a namijenjen je unapređenju kulturne baštine jadransko-jonske makro regije.

Prihvatljive države su Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Italija (isključujući pokrajinu Marche), Crna Gora, Srbija i Slovenija. Prihvatljivi kandidati moraju biti mlađi od 40 godina, imati najmanje SSS, državljanstvo ili prebivalište u jednoj od prihvatljivih država, te posjedovati izvrsno znanje pisanog i govornog engleskog jezika.

Odabrani kandidati će imati mogućnost pohađanja škole u Anconi u trajanju od dva mjeseca (od 6. svibnja do 28. lipnja). Školarina i sudjelovanje u školi u potpunosti su besplatni zahvaljujući projektnim partnerima. Četiri besplatne školarine za studente iz država nečlanica Europske unije omogućit će Forum jadransko-jonskih komora unutar AI-NURECC inicijative.

Potrebno je napraviti i prezentaciju start-up ideje koja vodi k unaprjeđenju kulturne baštine. Moguće teme su arheološka nalazišta, arhitektura, događaji, hrana, izvedbe uživo i kazalište, film, muzeji, izdavačke djelatnosti, tematski parkovi i vizualna umjetnost. Dodatni plus prilikom prijave je i pismo preporuke.

Projekt predstavlja mogućnost razvoja gospodarstva jadransko-jonske makro regije i povećanja zaposlenosti, a prvi cilj projekta je stvaranje uvjeta u kojim će mladi moći iskoristiti svoje vještine i kreativnost u stvaranju vlastitih poslovnih ideja. Moguće je prijaviti se isključivo ispunjavanjem prijavnog obrasca na web-stranici www.startupschool.ecapital.it do 12 sati 17. ožujka 2019.

Preuzmite brošuru i poziv na dostavu prijedloga 

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem