Započela analiza tržišta rada za dugotrajno nezaposlene mlade osobe

operaradionica

Provedba analize tržišta rada za dugotrajno nezaposlene mlade osobe započela je u sklopu projekta Razvoj i promocija Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije – OPERA II.

Cilj analize je dobiti sveobuhvatne podatke o razlozima nezaposlenosti i podzaposlenosti mladih osoba do 34 godine na području Dubrovačko-neretvanske županije. Temeljem dobivenih podataka izradit će se akcijski plan prilagođen lokalnim potrebama u svrhu kreiranja budućih politika zapošljavanja i obrazovanja.

Analiza se sastoji od dva metodološka pristupa – intervjua i on-line anketa. U periodu od 21. do 27. siječnja 2019. napravljeni su dubinski strukturirani intervjui s 22 mlade nezaposlene osobe s područja cijele županije. Aktivnost uspostave inovativnog modela analize tržišta rada za ciljnu skupinu dugotrajno nezaposlenih mladih osoba i izrada akcijskog plana, za potrebe projekta provodi tvrtka WYG savjetovanje iz Zagreba.

Nositelj projekta OPERA II je Dubrovačko-neretvanska županija, a partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje-Područni ured Dubrovnik, Regionalna agencija DUNEA, Razvojna agencija Grada Dubrovnika Dura, Korčulanska razvojna agencija Kora, Sveučilište u Dubrovniku i Centar za poduzetništvo Dubrovačko- neretvanske županije.

ESF ULJP lenta i logotip 1024x384

 

opera2a

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.