Uspjeh projekta 'Nisi sam' na Pelješcu

STON11

Općine Ston, Janjina i Trpanj, zahvaljujući svom projektu 'Nisi sam', zaposlit će 13 žena nepovoljnog položaja na tržištu rada, koje će se brinuti za 76 starijih i nemoćnih osoba u lokalnoj zajednici.

Nova zapošljavanja rezultat su projekta prijavljenog na Poziv 'Zaželi – Program zapošljavanja žena', u kojem su osigurana bespovratna sredstva u iznosu od 2.602.326,52 kuna iz Europskog socijalnog fonda u 100 postotnom intenzitetu potpore.

Odluku je donijelo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, a Regionalna agencija DUNEA, Općini Ston kao nositelju projekta, pružila je savjetodavnu potporu u pripremi i provedbi projekata namijenjenog zapošljavanju žena starijih od 50 godina, s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žena s invaliditetom, žrtvama trgovanja ljudima, liječenim ovisnicama, te ženama žrtvama obiteljskog nasilja i beskućnicama.

Projekt 'Nisi sam', osim što će pridonijeti rješavanju problema nezaposlenosti i socijalne isključenosti žena u ove tri općine na poluotoku Pelješcu, osnažit će i unaprijediti njihov radni potencijal i nakon završetka projekta, te će povećati razinu kvalitete života starijih i nemoćnih, kao i novozaposlenih žena i njihovih obitelji.

Kroz program se na području Republike Hrvatske planira zaposliti još tri tisuće žena koje će skrbiti oko 12 tisuća korisnika. Ukupni iznos bespovratnih sredstava koje pruža Europski socijalni fond u sklopu Operativnog programa 'Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.' iznosi 400.900.000,00 kuna, te se prihvatljivi troškovi projekta financiraju u potpunosti.

Više o projektu možete pronaći ovdje.

 

eu logo

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem