Započele radionice na temu 'Priprema projekata za natječaje Europskog socijalnog fonda'

opera2

Dubrovačko-neretvanska županija u sklopu EU projekta OPERA II - „Razvoj i promocija partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije“ započela je provedbu radionica na temu 'Priprema projekata za natječaje Europskog socijalnog fonda' (ESF).

Prva od planiranih osam trodnevnih radionica se održava od 10. – 12. prosinca 2018. godine u prostorijama Dubrovačke razvojne agencije DURA.

Osnovni cilj radionice je upoznati polaznike s ESF natječajem ' Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport', koji je u najavi za početak 2019. godine i koji je sufinanciran u 100 postotnom iznosu.

Otvorenim trajnim Pozivom ukupne vrijednosti 50.000.000,00 kuna pružit će se potpora aktivnostima unapređenja kvalitete života osoba s invaliditetom kroz poboljšanje pristupa i sudjelovanje u športskim sadržajima te aktivnostima povećanja dostupnosti besplatnih športskih sadržaja za djecu i mlade u riziku od socijalne isključenosti.

Prijavitelj na navedeni natječaj moraju ispunjavati sljedeće uvjete: biti pravna osoba – organizacija civilnog društva upisana u registar udruga i registar športske djelatnosti, ustanova upisana u registar športske djelatnosti, osnovna škola prema popisu Ministarstva znanosti i obrazovanja, srednja škola prema popisu Ministarstva znanosti i obrazovanja, sveučilište, fakultet, umjetnička akademija, veleučilište ili visoka škola prema popisu Ministarstva znanosti i obrazovanja, ustanova socijalne skrbi: dom socijalne skrbi i centar za pružanje usluga u zajednici.

Projekt će se provoditi diljem cijele županije, u Dubrovniku, u dolini Neretve i na Korčuli. Cilj projekta je doprinijeti povećavanju najranjivijih skupina na tržištu rada kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja.

Projekt OPERA II - „Razvoj i promocija partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije“ započeo je u svibnju 2018. godine, te se provodii diljem cijele županije, u Dubrovniku, u dolini Neretve i na Korčuli. Cilj projekta je doprinijeti povećavanju zaposlenja najranjivijih skupina na tržištu rada kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja.

Uz nositelja Dubrovačko-neretvansku županiju, partneri na projektu su Regionalna agencija DUNEA, Dubrovačka razvojna agencija Dura, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Dubrovnik, Korčulanska razvojna agencija za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA, Sveučilište u Dubrovniku i Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Vrijednost projekta iznosi 1.496.681,54 kuna, te je financiran sto posto iz Europskog socijalnog fonda.

Detalje o natječaju možete pronaći ovdje.

 

logotipovi header

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem