Predstavnice DUNEA-e sudjelovale na ITS seminaru i projektnom sastanku u Santiagu de Compostela

santiago

U sklopu projekta Monitoris3, u Santiagu de Compostela, od 4. i 5. prosinca u organizaciji Inovacijska agencija Galicije (GAIN) održao se ITS seminar i posjet Istraživačkom centru za molekularnu medicinu i kronične bolesti CIMUS na kojemu su kao predstavnice Regionalne agencije DUNEA sudjelovale voditeljica odjela za pripremu i provedbu EU projekata Franica Miloš i viša stručna suradnica za pripremu i provedbu EU projekata Olja Trković.

 

 

Na ITS seminaru predstavljeni su primjeri dobre prakse u javno-privatnom partnerstvu i transferu znanja u području medicine, biologije, farmacije i biokemije. Osim seminara i posjeta CIMUS-u, održan je i partnerski sastanak na temu daljnjih aktivnosti projekta Monitoris3 kojemu je cilj razmjena iskustava nadzornih mehanizama, indikatora i metodologija usmjerenih ka unapređenju realizacije instrumenata u okvirima strategija pametnih specijalizacija u regijama. Uz GAIN i Regionalnu agenciju DUNEA na sastanku su sudjelovali predstavnici portugalske Nacionalne inovacijske agencije i Komisije za koordinaciju i razvoj Regije Sjever, Regionalne razvojne agencije Regije Zapadna Rumunjska, Odjela za istraživanje i inovaciju Regije Veneto te Vijeća Regije Norland.

Projekt Monitoris3 vrijedan je 1.395.103 eura, dok je proračun Regionalne agencije DUNEA 160.138 eura, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Transnacionalni program Europa osigurano je 85 posto sredstava proračuna. Nositelj projekta je Inovacijska agencija Galicije i trajat će do prosinca 2021.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem