Agencija za investicije i konkurentnost održala radionicu u Dubrovniku

rsz 45046217 2250349025222455 3046713155397877760 n

Agencija za investicije i konkurentnost u suradnji s Regionalnom agencijom DUNEA održala je u ponedjeljak, 29. listopada, poludnevnu radionicu na temu „Kombiniranje javno-privatnog partnerstva i europskih strukturnih i investicijskih fondova“.

Radionicu, koja se održala u prostorijama Centra za poduzetništvo, vodili su predstavnici Agencije, Ljerka Golubić Bregant, voditeljica službe za edukaciju i suradnju s institucijama EU, i Slavko Čolak, pomoćnik ravnatelja za JPP.

Cilj radionice bio je educirati predstavnike jedinica lokalne i područne samouprave o konkretnim mogućnostima korištenja kombiniranja oblika bespovratnih pomoći EU, te javno-privatnog partnerstva.

Temeljni zadatak radionica je ukazati korisnicima da korištenjem novih mogućnosti koje pružaju fondovi EU u okviru modela javno-privatnog partnerstva mogu u značajnoj mjeri povećati razinu pružanja javnih usluga uz niže troškove, manju razinu zaduženosti te ostvariti veću razinu sufinanciranja javnih projekata. Na radionici su predstavljeni i praktični primjeri provedbe projekata u području energetske učinkovitosti.

Agencija za investicije i konkurentnost je nadležna za javno-privatno partnerstvo, a u okviru Europske investicijske politike, razvila je proceduru kombiniranog financiranja s nadležnim Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU. Procedura je odobrena i od strane stručnog tima u JASPERS-u i do sad je proveden pilot projekt u području energetske učinkovitosti. Ovaj model, koji je omogućen već Uredbom (EU) br.1303/2013, bit će zastupljen naročito u narednom financijskom periodu nakon 2020. godine.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem