Na Hvaru svečano dodijeljena oznaka 'Hrvatski otočni proizvod'

rsz hop dodjela hvar 2018 3

Svečanost dodjele oznake „Hrvatski otočni proizvod“ otočnim proizvođačima za 2018. godinu održala se u petak, 26. listopada 2018. u Gradu Hvaru u Galeriji Arsenal.

Priznanje za iznimnu kvalitetu dobilo je 57 proizvođača za 91 proizvod i proizvodnu liniju, a premijer Andrej Plenković i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac uručili su plakete oznake Hrvatski otočni proizvod nagrađenima.

Predsjednik Vlade je tom prilikom istaknuo da će projekt Hrvatski otočni proizvod i dalje uživati snažnu potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i cijele Vlade s obzirom na to da hrvatski otočni proizvodi čine važan dio naše turističke ponude.

Iz Dubrovačko-neretvanske županije, oznaku Hrvatski otočni proizvod za 2018. godinu dobilo je 16 proizvođača, i to s otoka Mljeta, Korčule i poluotoka Pelješca. Katalog Hrvatskih otočnih proizvoda za 2018. godinu pogledajte ovdje.

Projekt HOP pokrenut je 2007. godine s namjerom poticanja proizvodnje izvornih i kvalitetnih otočnih proizvoda, a do sad je oznaku dobilo 297 proizvođača, od čega 26 eko proizvođača, 28 proizvođača s oznakom zemljopisnog podrijetla i osam proizvođača s oznakom izvornosti za 971 proizvod i proizvodnu liniju s 24 otoka.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem