Župan Dobroslavić primio delegaciju Vukovarsko-srijemske županije u Bruxellesu

VSŽ 2018 1

Župan Nikola Dobroslavić u sklopu Europskog tjedna regija i gradova primio je delegaciju Vukovarsko-srijemske županije, na čelu sa županom Božom Galićem, koju čine predstavnici upravnih odjela Vukovarsko-srijemske županije te predstavnici Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije.

Sudionici studijskog putovanja u Bruxellesu su boravili od 8. do 12. listopada, te su prisustvovali radnom sastanku u Europskom odboru regija gdje je održan radni sastanak s hrvatskim predstavnicima Odbora regija na kojem je voditelj hrvatske delegacije Nikola Dobroslavić predstavio rad navedene institucije.

Posjet Vukovarsko-srijemske županije organizirao je Predstavnički ured u Bruxellesu, a tijekom petodnevnog posjeta središtu Europske unije, sudionici su imali prilike upoznati se s radom europskih institucija i mogućnošću financiranja projekta iz europskih fondova. Delegacija je posjetila i Europski socijalni odbor, Europski odbor regija, Europsku komisiju, te Predstavnički ured Dubrovačko-neretvanske županije.

Zadnjeg dana studijskog putovanja organiziran je sastanak s predstavnicima Glavne uprave Europske komisije za Regionalnu i urbanu politiku koji su održali prezentaciju na temu utjecaja Kohezijske politike na regionalnu politiku i razvoj Hrvatske.

Navedeno putovanje dio je aktivnosti projekta „ESI fondovima do održivog razvoja Vukovarsko-srijemske županije“ prijavljenog u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga „Poziv na iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć“, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Kroz predstavnički ured Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu ostvarena je suradnja i s dvije hrvatske županije pa tako usluge Predstavničkog ureda koriste i Brodsko-posavska te Vukovarsko-srijemska županija.

 

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem