Održan sastanak Otočnog vijeća Lastova

2sjednicaotocnogvijeca6

Sjednica Otočnog vijeća Lastova održana je 4. rujna u Lastovu u svrhu provedbe brendiranja otoka Lastova kao malog održivog otoka te uvrštenja istog na svjetsku listu SMILO (Small IsLand Organisation) otoka, a u organizaciji Lokalne akcijske grupe „LAG 5“ i Parka prirode Lastovo.

Na sjednici su sudjelovali predstavnik Dubrovačko-neretvanske županije Miho Baće, v.d. pročelnika Upravnog odjela za komunalne poslove i zaštitu okoliša i Gorana Margaretić, viša stručna suradnica za regionalni razvoj i fondove EU Regionalne agencije DUNEA kao članovi Otočnog vijeća imenovani od strane župana Nikole Dobroslavića u kolovozu 2018.

Ostali članovi Otočnog vijeća su predstavnici Općine Lastovo, Parka prirode Lastovo, Turističke zajednice Općine Lastovo te OPG-ova i udruga s Otoka. Na sastanku je za predsjednicu Vijeća imenovana Annette Mufić Trojković, a za tajnicu Margaret Hropić.

Inicijativu da se Lastovo uključi u program SMILO kojim se u konačnici može ostvariti jedan od razvojnih ciljeva Općine Lastovo – da ono postane prepoznatljiva eko turistička desitnacija, tj. da razvije turizam velike vrijednosti baziran na poljoprivredi pokrenuo je „LAG 5“.

Otočno vijeće Lastova osnovalo se s ciljem praćenja provedbe Programa SMILO za otok Lastovo te doprinos razradi i implementaciji projektnih prijedloga oko kojih postoji konsenzus svih dionika na otoku te traženju mogućnosti za njihovo financiranje putem međunarodnih fondova i poziva.

Cilj međunarodnog programa SMILO je podupiranje otoka manjih od 150 km² koji žele razviti mjere za bolje upravljanje energijom, otpadom, krajobrazom i kulturnom baštinom, vodom i kanalizacijom te bioraznolikosti i ekosustavima. Razvojna faza programa (2017-2021) namijenjena je pružanju potpore 18 malih otoka smještenih u Zapadnoj Africi, Indijskom oceanu, Tihom oceanu i Mediteranu.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem