Projekt BlueMed predstavljen u Bruxellesu

errin bm

Projekt BlueMed, financiran kroz program Interreg Mediteran, predstavljen je 29. lipnja u Bruxellesu. Navedeni projekt predstavljen za vrijeme sastanka radne skupine za turizam mreže ERRIN.

Mreža ERRIN je platforma, koja broji više od 120 predstavnika regionalnih ureda u Bruxellesu te ima za cilj jačanje regionalnih istraživačkih i inovacijskih kapaciteta razmjenom informacija te umrežavanja regija kroz zajedničke inicijative i projekte. 

Na navedenom sastanku, članovi ERRIN mreže imali su priliku predstaviti uspješne primjere projekata koji imaju transnacionalnu dimenziju, a tiču se inovativnih poslovnih modela pametnih turističkih odredišta. Sastanak je započeo prezentacijom predstavnika Glavne uprave Europske komisije za unutarnje tržište, industrija, poduzetništvo te mala i srednja poduzeća na temu kako povećati regionalnu konkurentnost kroz digitalizacija poslovanja i kako inovativni poslovni modeli mogu stvoriti nove mogućnosti za cijeli lanac vrijednosti turističkog sektora. Osim projekta BlueMed, kojeg provodi Regionalan razvojna agencije DUNEA, predstavljeni je i projekti regije Occitanie iz Francuske.

Projekt BlueMed punog naziva ‘Planiranje, ispitivanje i upravljanje podvodnim muzejima, ronilačkim parkovima i centrima za promicanje znanja’, s ciljem razvoja održivog turizma i promocije Plavog rasta u obalnom području i otocima Mediterana, provodi se od studenog 2016. Uz partnere iz Grčke, Španjolske, Italije i Cipra, s hrvatske strane osim DUNEA-e sudjeluje i Sveučilište u Zagrebu te Fakultet elektrotehnike i računarstva.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem