Europska komisija u studijskom posjetu hrvatskim otocima

Zadar photo

Delegacija Glavne uprave za energetiku (DG ENERGY) Europske komisije bila je u trodnevnom studijskom posjetu hrvatskim otocima od 18. do 21. lipnja u sklopu kojeg su u Zadru održali sastanak s predstavnicima Zadarske, Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije, načelnicima zadarskih otočnih općina, te predstavnicima Otočnog sabora.

Predstavnici Glavne uprave za energetiku Europske komisije u obilasku su hrvatskih otoka kako bi se upoznali s energetskim projektima koji se financiraju novcem EU te planovima otočana za ostvarivanje energetske samoodrživosti.

Zamjenik župana Joško Cebalo u uvodnom govoru je istaknuo kako se trenutno na području Dubrovačko-neretvanske županije provode dva veća projekta financirana iz EU fondova, a u kojima sudjeluje više otočnih jedinica lokalne samouprave te da je Županija prepoznala važnost korištenja EU fondova za poticanje razvoja kako na otocima tako i u ostatku Dubrovačko-neretvanske županije.

Potom je predstavnik Regionalne razvojne agencije DUNEA održao prezentaciju kojom su predstavljeni projekti iz područja energetske učinkovitosti (Alterenergy, Legend, Meshartility, Wise Power, Sherpa) koji su provedeni ili se još provode na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Također, predstavljeni su odobreni i prijavljeni projekti energetske obnove zgrada javnog sektora (OŠ Gruda, Obrtnička i tehnička škola Dubrovnik, Gimnazija Metković, OŠ Fra Ante Gnječa Staševica, Dom za starije osobe Vela Luka).

Studijski posjet su zajednički organizirali Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula. To je ujedno i prvi studijski posjet Europske komisije hrvatskim otocima uopće.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem