U sklopu projekta SHERPA održane dvije radionice o energetskoj učinkovitosti u javnim zgradama

U sklopu projekt SHERPA

Regionalna razvojna agencija DUNEA održala je dvije regionalne radionice 18. i 19. lipnja u Veloj Luci i Opuzenu u sklopu provedbe projekta SHERPA (Zajedničko znanje za energetsku obnovu zgrada javne uprave).

 Projekt SHERPA se provodi u okviru transnacionalnog programa Mediteran, a ukupna vrijednost projekta je € 3.591.689,35 od čega je DUNEA-in proračun € 202.463,20. Glavni izazov projekta je poboljšati upravljanje javnim resursima i ubrzati provedbu strategija, politika i projekata energetske učinkovitosti u zgradama javne uprave na području Mediterana te osnažiti kapacitete javne uprave na regionalnoj i lokalnoj razini u svrhu poboljšanja energetske učinkovitosti u javnim zgradama i smanjenja razine emisija CO2.

Radionice su održane u suradnji DUNEA-e i Međunarodnog centra za održivi razvoj energetike, voda i okoliša (SDEWES) za predstavnike institucija koje su uključene u aktivnosti projekta; Dom za starije osobe Vela Luka, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Kalos, Osnovna škola Fra Ante Gnječa Staševica i Osnovna škola Opuzen.

Glavni cilj radionica bio je predstaviti zgrade uključenih institucija, odnosno njihovo trenutno energetsko stanje i ključne probleme, predložiti aktivne i pasivne mjere za energetsku obnovu te raspraviti o mogućim izvorima financiranja mjera.

Sljedeći korak u provedbi projekta SHERPA je izrada projekata energetske obnove za odabrane zgrade, koristeći se metodologijom razrađenom u sklopu projekta, te izrada Smjernica energetske učinkovitosti u zgradama jave uprave Dubrovačko-neretvanske županije.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem