Na Korčuli završili Dani otvorenih vrata EU projekata

IMG 4567

Razvojna agencija KORA u suradnji s Razvojnom agencijom DUNEA-om predstavila je EU projekte koji se provode na otoku Korčuli u sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Štand s informativnim i promotivnim materijalima postavljen je u gradu Korčuli gdje se održavao i prvi sajam Hrvatskog otočnog proizvoda, a na kojem su predstavljeni nositelji oznaka ”Hrvatski otočni proizvod s otoka Pašmana, Prvića, Ugljana, Hvara i Korčule te poluotoka Pelješca.

Manifestaciju je posjetio i zamjenik župana Joško Cebalo te istaknuo kako lokalni proizvođači kvalitetnim proizvodima obogaćuju turističku ponudu i svojim primjerom pokazuju kako se isplati živjeti i raditi na otoku.

Osim poticanja lokalne proizvodnje, u okviru projekta Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija sufinanciranog iz EU fondova, Županija i partneri obnovit će palaču Ismaeli-Gabrielis u kojoj je smješten Muzej grada Korčule te izgraditi i opremiti Muzej zlata i srebra u Smokvici.

Dani otvorenih vrata EU projekata u DNŽ realizirani su u sklopu programa Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i kampanje Europske komisije Europa u mojoj regiji čiji je cilj potaknuti građane da otkriju i nauče više o projektima koje Europska unija financira diljem Europe.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem