Partnerski sastanak BLUEMED projekta održan u Cartageni

Cartagena 1

Četvrti partnerski sastanak Bluemed projekta održan je prošlog tjedna u španjolskom gradu Cartagena. Predstavnici DUNEA-e sudjelovali su na sastanku kao nositelji radnog paketa „Komunikacija“.

Dogovoren je da će se u lipnja ove godine čistititi i snimati podvodno arheološko nalazište kraj Cavtata, koje je jedno od 4 pilot područja Bluemed projekta. Predstavnici Sveučilišta u Calabriji predstavili su prijedlog uređenja Centra znanja koji će se u sklopu projekta otvoriti u Arheološkom muzeju Konavala, a u kojem će se pomoću interaktivnih platformi omogućiti posjetiteljima na kopnu upoznavanje s bogatstvima podvodnog nalazišta.

Na sastanku su projektni partneri iz Grčke, Španjolske, Italije, Cipra i Hrvatske predstavili napredak u provedbi projektnih aktivnosti kojima je cilj razvoj održivog turizma i promocije „Plavog rasta“ u obalnom području i otocima Mediterana. Za provedbu aktivnosti projekta BLUEMED u Dubrovačko-neretvanskoj županiji predviđeno je 275.900,00 eura.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem