U Dubrovačko-neretvanskoj županiji potpisani ugovori za radove vrijedni više od 15 milijuna kuna

Muzej zlata i srebra Smokvica projekt 3

Rekonstrukcija palače Ismaeli Gabrielis u Korčuli, Zavičajne kuće Dubrovačkog primorja u Slanom i izgradnja Muzeja zlata i srebra Smokvice uskoro započinju u sklopu projekta Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija financiranom iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020.

„Radovi na tri lokacije su ugovoreni u ukupnom iznosu od 15.472,139,36 kuna, a provode ih partneri na projektu: Grad Korčula, Općina Dubrovačko primorje i Općina Smokvica. Po završetku radova uslijedit će opremanje svih triju građevina, te turistička promocija na turističkim sajmovima kako bi se povećao broj posjeta na ovim udaljenim područjima Dubrovačko-neretvanske županije. Ukupna vrijednost projekta je 33.872.704,57 kuna, a Dubrovačko-neretvanska županija kao nositelj projekta osigurala je 27.748.345,48 kuna bespovratnih sredstava,“ istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

U gradu Korčuli započinju radovi na rekonstrukciji palače Ismaeli Gabrielis, zaštićenog kulturnog dobra, a ujedno i gradskog muzeja. Izvođač radova koji će trajati šest mjeseci je zajednica ponuditelja Polinom d.o.o., i Reliance d.o.o. iz Splita. Vrijednost radova je 4.913.800,19 kuna.

Za rekonstrukciju Zavičajne kuće Dubrovačkog primorje, također zaštićenog kulturnog dobra, odabrana je tvrtka Građevinar Quelin d.d. iz Dubrovnika, a vrijednost radova je 6.393.966,88 kuna. Završetak radova na Zavičajnoj kući, koja će biti smještena u trenutno ruševnom župnom dvoru crkve sv. Vlaha, očekuje se sredinom 2019. godine.

Građevinski radovi izgradnje Muzeja zlata i srebra Smokvice u vrijednosti od 4.164.372,29 kuna povjereni su tvrtki Chrile d.o.o. iz Splita. Planiran završetak radova izgradnje muzeja i uređenja trga ispred njega očekuje se sredinom ove godine.

„DUNEA, uz Županiju, osigurava pomoć Općinama i ostalim partnerima u provođenju javne nabave za izvođenje radova koja je u sklopu EU projekata vrlo zahtjevna. Tako obučavamo kadar koji će omogućiti daljnji napredak zajednice na lokalnoj razini,“ kazala je direktorica DUNEA-e Melanija Milić.

Rekonstrukcijom i izgradnjom spomenutih kulturnih dobara doprinijet će se stvaranju integriranog turističkog proizvoda, a koji će uz ostale komponente koje projekt obuhvaća biti brendiran pod imenom Putevima prošlosti / Historical Trails.

Projekt je financirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost Dubrovačko-neretvanske županije.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem