Projekt ENTER-transfer: kako riješiti problematiku prijenosa poslovanja

ENTERtransSastanak2

Drugi sastanak projekta ENTER-transfer na kojemu je sudjelovao i predstavnik hrvatskog partnera , DUNEA-e održan je u Steyr, Austriji od 24. do 26. siječnja 2018.  U organizaciji projektnog partnera iz Austrije, Sveučilišta za primijenjene znanosti Gornje Austrije okupilo je svih 8 partnera iz Slovačke, Češke, Austrije, Poljske i Hrvatske.

ENTER-transfer je projekt čiji je cilj poboljšati vještine i stručnost poduzetnika u području prijenosa poslovanja nastale smjenom generacija i sličnih prestanaka aktivnosti uhodanih poduzeća. Prijenos poslovanja postaje sve izraženija problematika koja se nastoji riješiti raznim modelima transfera uhodanog poslovanja na nove vlasnike i/ili upravitelje. Projekt istražuje primjere, prakse i zakonske okvire prijenosa poslovanja te kao rezultat planira definirati i predložiti modele transfera.

Projekt je ugovoren u sklopu programa Interreg Centralna Europa, ukupne vrijednosti 2 milijuna eura od čega je proračun DUNEA-e 187 tisuća eura, uz stopu sufinanciranja bespovratnih sredstava programa od 85%. Vodeći partner je Ekonomski fakultet u Bratislavi, a projekt traje 36 mjeseci.

Projektni sastanak je održan kako bi se evaluirao dosadašnji rad u proteklih 6 mjeseci, projektne aktivnosti i izazovi. Drugi dio sastanka činile su pripreme i koordinacija budućih aktivnosti s koncentracijom na sljedeći šestomjesečni period. Jedan od rezultata je i aktivno planiranje sljedećeg partnerskog sastanka zajedno s popratnim sadržajima koji bi se trebao održati u Dubrovniku krajem lipnja.

 

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem