U Portu održan projektni sastanak u sklopu provedbe projekta MONITORS3

MonitorisPorto1

U organizaciji portugalskih partnera (Norte Regional Coordinationa and Development Commission i National Innovation Agency) organiziran je dvodnevni sastanak projektnih partnera u Portu.
MONITORIS3 projekt za zadatak ima poboljšati provedbu pojedinih instrumenata strategija pametne specijalizacije razmjenom iskustava i znanja. Specifične aktivnosti i rezultati projekta su pregled i analiza strategija i sustava nadzornih mehanizama projektnih partnera koje će se intenzivnim radom radnih skupina unaprijediti definiranjem indikatora uspješnosti provedbe i metodologijom sustavnog praćenja strategija pametnih specijalizacija.
Uz pregled odrađenih aktivnosti kao i onih koje su planirane za tekući i sljedeći semestar, projektni partneri su predstavili regionalne/nacionalne strategije pametne specijalizacije. DUNEA u projektu sudjeluje zajedno s partnerima iz Španjolske (Galician Innovation Agency - GAIN), Rumunjske (Regional Development Agency of the West Region Romania – WRDA), Portugala (Norte Regional Coordination and Development Commission, National Innovation Agency) Italije (Veneto Region – Research and Innovation Section) i Norveške (Nordland County Council).
Predstavnica DUNEA-e, Franica Miloš, predstavila je Strategiju pametne specijalizacije Republike Hrvatske 2016.-2020. Strategija pametne specijalizacije RH je jedan od preduvjeta za povlačenje sredstava iz fondova EU, a sadržava ciljeve i prioritetne aktivnosti vezane za istraživanje, razvoj i komercijalizaciju inovacija. Glavni cilj Strategije je usmjeravanje kapaciteta u području znanja i inovacija na područja najvećeg potencijala radi pokretanja razvoja i transformacije gospodarstva temeljenog na aktivnostima istraživanja, razvoja i inovacija. Strategija obuhvaća 5 prioritetnih tematskih područja: zdravlje i kvaliteta života, energija i održivi okoliš, promet i mobilnost, sigurnosti i hrana i bio-ekonomija.
Projektni partneri su također posjetili INESC TEC - Institute for Systems and Computer Engineering, Technology and Science, PRODUTECH – Production Technologies Cluster, Port of Leixões Cruise Terminal i CIIMAR – Interdisciplinary Centre of Marine and Environmental Research of the University of Porto.
DUNEA je domaćin sljedećeg projektnog sastanka koji će se organizirati u rujnu u Dubrovniku.
Ukupan proračun projekta MONITORS3 je € 1.395.103,00. Iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano je 85 % sredstava proračuna, odnosno € 1.176.593,00.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem