Predstavljen nacrt Centra za promicanje znanja BlueMed projekta

CentarCavtat

Sastanak dionika BlueMed projekta i članova DUNEA-inog projektnog tima održan je u prostorijama DUNEA-e 15. ožujka. Tema sastanka bila je predstavljanje nacrta za uređenje Centra za promicanje znanja koji će biti dio postava Arheološkog muzeja Konavala u franjevačkom samostanu u Pridvorju.
U sklopu BlueMed projekta obaviti će se radovi očuvanja i snimanja podvodnog arheološkog nalazišta u neposrednoj blizini Cavtata, s više od 1800 amfora i patosa, koji potječu iz prvog stoljeća prije Krista i prvog i drugog stoljeća. Korištenje dobivenih informacija omogućit će prijenos podvodnog iskustva na kopnu pomoću multimedijalnih izložbenih uređaja koji će se koristiti u Centru.
Sastanku su prisustvovali zamjenik načelnika Općine Konavle Ivo Radonić, Antonija Rusković Radonić, ravnateljica Ustanove u kulturi ‘Muzeji i galerije Konavala’ i direktor Turističke zajednice Konavle Frano Herendija.
Podsjetimo, projekt BlueMed punog naziva ‘Planiranje, ispitivanje i upravljanje podvodnim muzejima, ronilačkim parkovima i centrima za promicanje znanja’, s ciljem razvoja održivog turizma i promocije Plavog rasta u obalnom području i otocima Mediterana, provodi se od studenog 2016. Uz partnere iz Grčke, Španjolske, Italije i Cipra, s hrvatske strane osim DUNEA-e sudjeluje i Sveučilište u Zagrebu te Fakultet elektrotehnike i računarstva. Za aktivnosti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji planirano je 275.900 eura.

MEDloga

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem