''Neretvanska mandarina'' ide na tržište

neretvanska mandarina

Zamjenica župana dubrovačko-neretvanskog Žaklina Marević i direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić nazočile su predstavljanju prvih mandarina sa zaštitom oznake izvornosti (ZOI) 'Neretvanska mandarina' koje se stavljaju na tržište.
Dubrovačko-neretvanska županija, u suradnji s DUNEA-om, provela je natječaj i dobiven je Program razvoja brenda ‘Neretvanske mandarine’ te novi vizualni identitet sa svim popratnim rješenjima, a koja će moći koristiti oni proizvođači koji prođu postupak certifikacije za oznaku izvornosti. Prva pakiranja prezentirana su na predstavljanju u Neretvi 23. studenog 2017.

”Cilj brendiranja ‘Neretvanske mandarine’ je zajednički nastup na tržištu kako bi se postigla tržišna prepoznatljivosti i ostvarili bolji uvjeti prodaje. Nakon što je dobivena EU oznaka izvornosti trebalo je otići korak dalje kako bi taj visokokvalitetan proizvod što uspješnije plasirali na tržište. ‘Neretvanska mandarina’ tako će se pakirati u istu ambalažu s prepoznatljivim dizajnom koji karakterizira proizvod i regiju, i koji će ga razlikovati od ostalih mandarina koje se trenutačno nalaze na tržištu. Na pakiranju je naznačen natpis brenda iza kojeg stoji prepoznatljiva kvaliteta, te EU oznaka izvornosti. Na ovaj se način zaokružio cjeloviti proizvod koji će, vjerujemo, imati svoju prepoznatljivost i vrijednost na tržištu”, rekla je zamjenica Marević te dodala kako se nada da će i ostali proizvođači i otkupljivači slijediti zadani primjer.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem