Projekt CO-EVOLVE: Delta Neretve u projektu ko-evolucije ljudskih aktivnosti i prirodnih sustava

CoevolveValencia

Partnerski sastanak i upravni odbor projekta CO-EVOLVE – Promicanje ko-evolucije ljudskih aktivnosti i prirodnih sustava za razvoj održivog obalnog i pomorskog turizma, održani su 16. i 17. studenog u Valenciji. Sudjelovali su i predstavnici Regionalne razvojne agencije DUNEA-e, koja je nositelj projekta za našu županiju.
Projekt je financiran iz Transnacionalnog programa Mediteran Europske unije i fokusiran je na obalna područja s visokim turističkim potencijalom s ciljem promicanja suradnje čovjeka i prirode. Pilot područje u ovom projektu obuhvaća prostor delte Neretve.
U dva dana sastanka govorilo se o odrađenim aktivnostima i trenutačnom stanju provedbe kao i planiranim budućim aktivnostima te je tako i DUNEA prezentirala svoj aktivnosti vezano za pilot područja delte rijeke Nereve. Drugi dan sastanak koordinirao je vodeći partner Region of East Macedonia and Thrace gdje je predstavljeno trenutačno financijsko stanje i akcije te interni softwere razvijen s ciljem kontrole provedbe i kvalitete projekta.
CO-EVOLVE će financirat izradu dokumenta koji će dati plan upravljanja i plan održivog razvoja turizma za područje delte Neretve kao područja s izuzetnim turističkim potencijalom. Ovaj dokument zamišljen je kao nastavak na Plan razvoja turizma klastera Neretva 2015. – 2025., izrađenog od strane Hrvatskog Instituta za turizam, koji je dao ekonomsku podlogu za održivi razvoj na području doline Neretve, dok bi dokument koji se planira izraditi kroz projekt CO-EVOLVE dao plansko-urbanističku i konzervatorsku podlogu za konkretni i planski održivi razvoj turizma s naglaskom na ruralna područja koja bi se promovirala kroz neprocjenjive atrakcije prirodne baštine.
http://msp-platform.eu/projects/co-evolve-promoting-co-evolution-human-activities-and-natural-systems-development

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem