BLUEMED projekt: Priprema radova na pilot području u Cavtatu

BMcipar1

Na partnerskom sastanku Bluemed projekta, održanom u ciparskom gradu Limassol, sudjelovali su i predstavnici DUNEA-e. Treći je to sastanak na kojemu su, uz partnere iz četiri mediteranske zemlje, predstavili dosadašnji napredak i buduće planove za realizaciju projektnih ciljeva.

Arheološki radovi i 3D snimanja lokacija na projektnim pilot područjima bili su glavna tema sastanka. Također, raspravljalo se i o interaktivnim tehnološkim rješenjima kojima će se omogućiti doživljaj podvodnog svijeta na kopnu.

 

BMcipar2

Jedno od pilot područja je i nalazište amfora i dolija ispred Cavtata na kojem će se radovi obavljati u proljeće sljedeće godine, a interaktvini prikaz podmorja postaviti će se u Centru za posjetitelje Arheološkog muzeja Konavala, čije se otvaranje planira u Franjevačkom samostanu u Pridvorju.
Podsjetimo, projekt BLUEMED, punog naziva 'Planiranje, ispitivanje i upravljanje podvodnim muzejima, ronilačkim parkovima i centrima za promicanje znanja', s ciljem razvoja održivog turizma i promocije Plavog rasta u obalnom području i otocima Mediterana, provodit će se tri godine. Uz partnere iz Grčke, Španjolske, Italije i Cipra, s hrvatske strane osim DUNEA-e sudjeluje i Sveučilište u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva. Za aktivnosti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji predviđeno je 275.900,00 eura.

MEDloga

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem