Vikend za jegulju u Neretvi

DaniJegulje2017

Za vikend, od 17. do 19. studenog, u Neretvi se po treći put održavaju Dani jegulje, u organizaciji Udruge Maškadur. Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA partneri su ove manifestacije kojom se, u vrijeme izvan turističke sezone, želi privući veći broj turista u dolinu Neretve.
Ovogodišnji program počinje u petak 17-og Radionica o važnosti jegulje za neretvanski kraj u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi Opuzen, a u Prirodoslovnom muzeju Metković otvorit će se izložba o jegulji. U subotu i nedjelju na Trgu kralja Tomislava u Opuzenu održat će se Sajam neretvanskih delicija uz prezentaciju i prodaju proizvoda vinara, OPGova, raznih rukotvorina i kreativaca te glazbene nastupe. U subotu će svoj kulinarski show imati i Hrvoje Zirojević, Damir Šarić i Lucija Tomašić (slastice) i Pivčeva kala, a taj će dan u Prirodoslovnom muzeju Metkovićbiti priređeno predavanje i kreativna radionica za djecu „Tajne jegulje“.

Danijegulje1

Danijegulje4
Sva tri dana, kao i ranijih godina, neretvanski restorani nudit će posebne menije s jeguljom po 100 kuna. Sudjeluju: Hotel Merlot i Konoba Pod maslinom - Opuzen, Konoba Lanterna - Metković, Restoran Đuđa i Mate i Konoba Narona - Vid, Restoran Vrilo – Prud i Teta Olga - Rogotin.
Neretvanska jegulja najbolja je upravo u ovom dijelu godine, a promovirajući je na ovaj način jegulju se želi isprofilirati kao brend te Neretvu kao gastronomsko i kulturno središte koje bi u budućnosti moglo privući više turista zainteresiranih za ruralni turizam.
Više informacija može se pronaći na www.danijegulje.com i na idućim linkovima:
PROGRAM
RESTORANI
BROŠURA

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem