Partneri na projektu BLUEMED posjetili pilot područje u Cavtatu

BluemedCavtat

U nastavku aktivnosti projekta BLUEMED, vezanih uz istraživanja podvodnog arheološkog nalazišta i uređenja Centra za promicanje znanja, proteklog tjedna su pilot područje u Cavtatu posjetili partneri s talijanskog Sveučilišta UNICAL. Oni su, uz hrvatske arheologe, odgovorni za detaljna 3D snimanja podmorskih kulturnih bogatstava, biljnog i životinjskog svijeta te kreiranje tehničkog rješenja za budući interaktivni prikaz podmorja na kopnu, svojevrsni Centar za promicanje znanja - KAC.

Sastanku su osim partnera i predstavnika agencije DUNEA, prisustvovali i lokalni dionici projekta: zamjenik načelnika Općine Konavle Ivo Radonić, direktor Turističke zajednice Konavala Frano Herendija, te Marija Šišek-Vivek, arheolog pri Ustanovi u kulturi 'Muzeji i galerije Konavala'. Nakon sastanka u Cavtatu uslijedio je posjet Franjevačkom samostanu u Pridvorju, u sklopu čijih se prostorija, u srpnju 2019., planira postav Centra s prikazom rezultata podvodnih arheoloških istraživanja na nalazištu amfora i dolija u blizini Cavtata.

Podsjetimo, projekt BLUEMED, punog naziva ‘Planiranje, ispitivanje i upravljanje podvodnim muzejima, ronilačkim parkovima i centrima za promicanje znanja’, s ciljem razvoja održivog turizma i promocije Plavog rasta u obalnom području i otocima Mediterana provodit će se tri godine. Uz partnere iz Grčke, Španjolske, Italije i Cipra, s hrvatske strane osim DUNEA-e sudjeluje i Sveučilište u Zagrebu te Fakultet elektrotehnike i računarstva. Za aktivnosti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji planirano je 275.900 eura.

MEDloga

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.