Započinje izrada Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske

StrategijaSastanak

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sredinom mjeseca listopada započelo je aktivnosti vezane za izradu Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine, kao prvog cjelovitog i sveobuhvatnog akta strateškog planiranja od osnutka RH.
Tako je 16. listopada u Zagrebu, u prostorijama MRRFEU, održan prvi sastanak predstavnika Ministarstva i svih regionalnih koordinatora, koji predstavljaju značajne dionike u upravljanju razvojem, ali i važnu poveznicu Ministarstva s dionicima na regionalnim i lokalnim razinama. Na sastanku je sudjelovala i predstavnica DUNEA-e.
Strategija će odrediti budućnost sadašnjih i svih budućih generacija te je stoga već na samom početku procesa potrebno kod građana stvoriti visoku razinu svijesti o tome da uspješna provedba ciljeva Strategije ovisi o aktivnom, odgovornom i usmjerenom djelovanju svih društvenih skupina i pojedinaca.
Prva faza izrade strategije obuhvaća oblikovanje vizije Republike Hrvatske u kakvoj bi hrvatski građani željeli živjeti 2030. godine. Za oblikovanje vizije pod sloganom „HRVATSKA KAKVU ŽELIMO“, do kraja listopada i studenog 2017. provest će se osam participativnih događanja koja bi trebali okupiti oko 800 građana iz svih dijelova Hrvatske, vodeći računa o geografskoj pokrivenosti, te sudjelovanju svih relevantnih društvenih skupina (javni, privatni, civilni sektor, akademska zajednica i šira javnost).
Ovaj događaj, odnosno radionica u Dubrovačko neretvanskoj županiji planira se održati početkom mjeseca studenog. Točno mjesto i vrijeme radionice, kao i pozivi dionicima, uskoro će biti objavljeni od strane organizatora - Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i RRA DUNEA-e, regionalnog koordinatora.

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem