Završna događanja projekta 'Hiking Europe'

Hiking1dan

Iduća tri dana, od 27. do 29. rujna, na području Dubrovačko-neretvanske županije održat će se završna događanja EU projekta Hiking Europe, u organizaciji Regionalne razvojne agencije DUNEA, jednog od projektnih partnera.
Ovu srijedu prvo se sastao upravljački odbor projekta, koji raspravlja o završnim aktivnostima projekta, koji je s provedbom započeo u travnju 2016. godine. Do danas je kroz njegove aktivnosti uspostavljena transnacionalna mreža turističkih ruta kroz nekoliko pješačkih itinerera u četiri partnerske zemlje, kako bi se stvorila alternativa velikim koncentracijama posjetitelja na određenim lokacijama. Naša pješačka ruta uključuje prostor Napoleonovog puta u Stonu i otoka Mljeta. Na sastanku će se raspravljati i o budućim kandidatima koji su već izrazili želju za uključenjem.
Projekt ''HIKING EUROPE - Otkrivanje ruralne Europe kroz pješačke staze'' usmjeren je na diversifikaciju turističke ponude kroz stvaranje novog turističkog proizvoda u područjima tradicionalno okrenutim masovnom turizmu. To bi trebalo omogućiti razvoj održivog turizma na teritorijalnoj razini, produljenje sezone, disperziju turista, promicanje kohezije, održivosti i sudjelovanja lokalne zajednice.
Ovaj projekt financiran je iz COSME programa Europske komisije za konkurentnost malih i srednjih tvrtki. Nositelj je Katalonska turistička zajednica i provodi ga zajedno s europskim partnerima. Regionalna razvojna agencija DUNEA u projektu sudjeluje kao jedini partner iz Hrvatske, uz partnere iz Španjolske, Italije, Irske, Austrije i Njemačke.
Završna konferencija projekta, pod nazivom ''Mogućnosti razvoja pješačkog turizma u budućnosti'', održat će se u četvrtak 28. rujna u Stonu, a dan iza na Mljetu će se održati radionica namijenjena prvenstveno predstavnicima privatnog sektora, koji svojom ponudom mogu unaprijediti opseg ponude pješačkih staza.

HikingLOGA2

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.