Radionice za obnovu poljoprivrednog zemljišta narušenog elementarnim nepogodama

mraz

Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanje u poljoprivredi organiziraju radionicu za prijavu na natječaj ''Potpore za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događanjima''. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji radionica će se održati 28. rujna (četvrtak), u Gradskoj vijećnici u Opuzenu, s početkom u 11 sati.

Za sudjelovanje se potrebno prijaviti putem linka OVDJE.

Svrha natječaja je dodjela potpore za aktivnosti kao što su sanacija poljoprivrednog zemljišta, izgradnja, rekonstrukcija i opremanje gospodarskih objekata, popravak ili nabava poljoprivrnih strojeva, mehanizacije i opreme za poljoprivrednu proizvodnju, nabava osnovnog sada/matičnog jata domaćih životinja, krčenje uništenog nasada, kupnja i sadnja sadnica višegodišnjeg bilja. Natječaj je namijenjen obnovi poljoprivrednog potencijala, dakle nije mu cilj nadoknada izgubljenog prihoda zbog smanjenja ili izostanka prinosa. Preduvjet za provedbu jest da korisnik pribavi Procjenu štete u skladu s Metodologijom za procjenu šteta od elementarnih nepogoda. Zahtjev se podnosi u dvije faze, a prijave za prvi dio kreću 2. listopada.
Više informacija te obrazac za prijavu na radionice može se pronaći na stranicama Ministarstva poljoprivrede – Uprava za ruralni razvoj.

 

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem